Saturday, August 15, 2009

Makan2

Mee yang dimasak olh cik Miza,yummy..
Sandwich made by Cik Laily..

Fruit pudding by Miza..sume org dok sibuk minta recipe puding nih..sedap..

Ayam Masak Merah, during potluck organized by Miza

Rona Roni Macaroni
Kerabu mango by Lemon
Tomyam by Lemon
Sambal Petai, aku x makan pun, pic ni diambil time birthday mak kat Lemon gak
Makan2 at Chicken Rice Shop bsama mbr ofis yg sume stock kuat makan..hehe
Ice cream at Lemon
Iced Lemon Tea by Lemon
Sweet Sour Chicken Chop by Lemon time celeb ngn adik for his birthday and pre celeb for convo

Fries at McD
Sunday Strawberry, aku suke yang amat yg nih..xtau nape
Indulgence Cake by Secret Recipe
Pencuci muka during our dinner event
Mee Sup and Fresh Orange KK, mee yg pelik but taste good and juicy drink..mmg best
Mkn ikan bakar kat Kedai Pak Din, most popular food stall at KK
Lato_sejenis rumpai laut yg bwarna ijau tu, first time aku mkn, time kat Sabah..
Nasi Lemak Chicken Wing kat Airport KK, time ni sume kebuluran, coz gerak dr KL pagi x mkn pe, smpi je airport mmg terus cr heavy food, tuk backup our lunch hour..kenyang smpi petang
Mane2 pi aku akn try minum Iced LEmon Tea, taste good
My fav. huhu...Ayam KFC
Birthday Cake for My 27th Birthday
Kalo ikutkan aku bnyk lagi gambor nk upload utk tatapan, but later la. slalu pi bjln mane2, aku akn snap pic of food yg aku makan, almklm I luv eat..huhu. bia pi la kata aku gemok ke, org x syg ke, hehe..what to do, even tak mkn pun, aku akn usha mknn yg sedap2, n imagine, how to cook. dulu nk jadi chef, tp mak x bg, so skg ni, ada ms aku akn masak. x sedap pun, cukup la, asal org yg makan x sakit perut. huhu..memasak slh satu coping strategy aku utk kawal rs stress. because why, smasa memasak, aku bfkir, mcmana nk setle masalah aku..bile da siap msk, skalipun mslh xkn setle, skurang2nye aku puas hati, dpt dok diam2 n bfkir, time memasak je, xde sape kaco aku..huhu..























Thursday, August 13, 2009

Band Yang Aku Suke

Matchbox 20_Band yang paling aku suka yang amat la, Si Rob Thomas yg bsuara merdu n kacak, lagu yang best gler, mmg kalo band ni trn KL, aku nk pi tgk konsert dia..hehe
Vertical Horizon _Best I Ever Had

Avenged Sevenfold


Pada mulanya aku x knl pun grup nih, tp adik dok main lagu grup ni, terus aku tangkap cintan ngn grup ni..best..layan





Kisah pokok Epal (Untuk Renungan Bersama)

Suatu masa dahulu, terdapat sebatang pokok epal yang amat besar. Seorang kanak-kanak lelaki begitu gemar bermain-main di sekitar pokok epal ini setiap hari. Dia memanjat pokok tersebut, memetik serta memakan epal sepuas-puas hatinya, dan adakalanya dia berehat lalu terlelap di perdu pokok epal tersebut. Budak lelaki tersebut begitu menyayangi tempat permainannya. Pokok epal itu juga menyukai budak tersebut.

Masa berlalu... budak lelaki itu sudah besar dan menjadi seorang remaja. Dia tidak lagi menghabiskan masanya setiap hari bermain di sekitar pokok epal tersebut. Namun begitu, suatu hari dia datang kepada pokok epal tersebut dengan wajah yang sedih. "Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu."Aku bukan lagi kanak-kanak, aku tidak lagi gemar bermain dengan engkau," jawab budak remaja itu."Aku mahukan permainan. Aku perlukan wang untuk membelinya," tambah budak remaja itu dengan nada yang sedih. Lalu pokok epal itu berkata, "Kalau begitu, petiklah epal-epal yang ada padaku. Jualkannya untuk mendapatkan wang. Dengan itu, kau dapat membeli permainan yang kau inginkan." Budak remaja itu dengan gembiranya memetik semua epal di pokok itu dan pergi dari situ. Dia tidak kembali lagi selepas itu. Pokok epal itu merasa sedih.

Masa berlalu... Suatu hari, budak remaja itu kembali. Dia semakin dewasa. Pokok epal itu merasa gembira. "Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Aku tiada masa untuk bermain. Aku terpaksa bekerja untuk mendapatkan wang. Aku ingin membina rumah sebagai tempat perlindungan untuk keluargaku. Bolehkah kau menolongku?" Tanya budak itu. "Maafkan aku. Aku tidak mempunyai rumah. Tetapi kau boleh memotong dahan-dahanku yang besar ini dan kau buatlah rumah daripadanya." Pokok epal itu memberikan cadangan. Lalu, budak yang semakin dewasa itu memotong kesemua dahan pokok epal itu dan pergi dengan gembiranya. Pokok epal itu pun tumpang gembira tetapi kemudiannya merasa sedih kerana budak itu tidak kembali lagi selepas itu.

Suatu hari yang panas, seorang lelaki datang menemui pokok epal itu. Dia sebenarnya adalah budak lelaki yang pernah bermain-main dengan pokok epal itu. Dia telah matang dan dewasa."Marilah bermain-mainlah di sekitarku," ajak pokok epal itu. "Maafkan aku, tetapi aku bukan lagi budak lelaki yang suka bermain-main di sekitarmu. Aku sudah dewasa. Aku mempunyai cita-cita untuk belayar. Malangnya, aku tidak mempunyai bot. Bolehkah kau menolongku?" tanya lelaki itu. "Aku tidak mempunyai bot untuk diberikan kepada kau. Tetapi kau boleh memotong batang pokok ini untuk dijadikan bot. Kau akan dapat belayar dengan gembira," cadang pokok epal itu.Lelaki itu merasa amat gembira dan menebang batang pokok epal itu. Dia kemudiannya pergi dari situ dengan gembiranya dan tidak kembali lagi selepas itu.

Namun begitu, pada suatu hari, seorang lelaki yang semakin dimamah usia, datang menuju pokok epal itu. Dia adalah budak lelaki yang pernah bermain di sekitar pokok epal itu. "Maafkan aku. Aku tidak ada apa-apa lagi nak diberikan kepada kau. Aku sudah memberikan buahku untuk kau jual, dahanku untuk kau buat rumah, batangku untuk kau buat bot. Aku hanya ada tunggul dengan akar yang hampir mati..." kata pokok epal itu dengan nada pilu. "Aku tidak mahu epalmu kerana aku sudah tiada bergigi untuk memakannya, aku tidak mahu dahanmu kerana aku sudah tua untuk memotongnya, aku tidak mahu batang pokokmu kerana aku berupaya untuk belayar lagi, aku merasa penat dan ingin berehat," jawab lelaki tua itu. "Jika begitu, berehatlah di perduku," cadang pokok epal itu. Lalu lelaki tua itu duduk berehat di perdu pokok epal itu dan berehat. Mereka berdua menangis kegembiraan.

CERITA INI SENGAJA DIPAPARKAN UNTUK MENGAJAK PARA REMAJA BERFIKIR TENTANG PENGAJARAN DI SEBALIK CERITA TERSEBUT. SEBENARNYA, POKOK EPAL YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM CERITA ITU ADALAH KEDUA-DUA IBU BAPA KITA. BILA KITA MASIH MUDA, KITA SUKA BERMAIN DENGAN MEREKA. KETIKA KITA MENINGKAT REMAJA, KITA PERLUKAN BANTUAN MEREKA UNTUK MENERUSKAN HIDUP.KITA TINGGALKAN MEREKA, DAN HANYA KEMBALI MEMINTA PERTOLONGAN APABILA KITA DI DALAM KESUSAHAN. NAMUN BEGITU, MEREKA TETAP MENOLONG KITA DAN MELAKUKAN APA SAHAJA ASALKAN KITA BAHAGIA DAN GEMBIRA DALAM HIDUP. ANDA MUNGKIN TERFIKIR BAHAWA BUDAK LELAKI ITU BERSIKAP KEJAM TERHADAP POKOK EPAL ITU, TETAPI FIKIRKANLAH, ITU HAKIKATNYA BAGAIMANA KEBANYAKAN ANAK-ANAK MASA KINI MELAYAN IBU BAPA MEREKA. HARGAILAH JASA IBU BAPA KEPADA KITA. JANGAN HANYA KITA MENGHARGAI MEREKA SEMASA MENYAMBUT HARI IBU DAN HARI BAPA SETIAP TAHUN. SEMOGA MEMBERIKAN KEINSAFAN DAN KESEDARAN KEPADA REMAJA KITA.

One Block Radius

You Got Me No need to wonder why.
Don't have to question,
So clear your worried mind
Now I don't wanna lose you,
But I'm tryin' do, what I gotta do, to.
I know the style of my life might confuse you.
And I don't blame you one bit.
I don't even say nothin' when you tripp.
But I thought I told you? You can put it on my shoulder's, I can hold you.
And I don't care who all believes me, I'ma show you.
Momma it's been a long time. finally your baby boys about to shine, i been on my grind.
Gotta get this money while the doors just a little crack.
I'm gonna kick it in and make some noise, baby I'll be back.
Gotta keep you movin' ma, That's how we do it ma,
We chasin' dreams and makin wishes, I'm your shootin' star.
Now I don't really want to leave you right now, And I don't even really wanna go.
And I don't even wanna see you cry now, Baby you should, already know. Sooo.
You Got Me, (You know that you got me)
No need to wonder why. ( No reason to wonder why)
Don't ever question, (You ain't got to question)
So clear your worried mind (It'll be alright)
((Repeat)) no need for second guess, yes,
i know im running late but ill be right there in a sec, no stress,
no disrespect,ima put my kneck up there for us.
see you can see you and me got that unity and trust. plus,
i know you see oportunity knockin,lately its been poppin for me,
we gona solve these problems, aint we been through hevier,
wearier weather?clearly whatever get between us,
we always seem to put it back together, like that!
no need to snap my love, your boy is comming back.
we scratchin and i scratchin your back,now girl relax!
and put it all on the table and get it all off your chest,
believe me when i tel you ima give you my best!
You Got Me, (You know that you got me)
No need to wonder why. ( No reason to wonder why)
Don't ever question, (You ain't got to question)
So clear your worried mind (It'll be alright) ((Repeat)) we can fly away,
and start another life some how! i love you every day!
ill never ever let you down! yaa.... i know that it hasnt been easy but i need you more than ever to believe me(me) ima make it good(good) ima set it straight(straight) we gona do right!!
so trust me when i say!!
You Got Me, (You know that you got me)
No need to wonder why. ( No reason to wonder why)
Don't ever question, (You ain't got to question)
So clear your worried mind (It'll be alright)
((Repeat)) ima make it alright you know that you got me i told told told so clear your worried mind ((repeat))

13 August 2009

Hr ni, hr paling conflict buat aku...
keje blambak2, rsnyer mcm aku ni students..
dr pagi, aku dikejutkan ngn panggilan phone dr sorang ni,
dok tnye aku mcm2, dgn mamai n mlsnyer aku mjwb,
soalan2 dia mbuatkan aku stress yg amat,
nsb baik, tgh dia dok mbebel, panggilan tputus,
rupenye kdt dia abis, huhu, slmat aku,
dok tnye, nape aku xnk kuar ngn dia, nape aku xnk lyn dia,
adoi, nothing to do wit me,

selepas tu, ada lagi isu yg x selesai,
aku tau sesuatu yg baru,
xtau apa dlm fkrn, tp mcm blur jap,
isu ni pun buat aku bfikir pjg,
but, im trying to not to think of that..
it takes time 4 adaptation kan..
i'l try my best...

then, pi main camp, settle few things,
ada satu lagi x setle, adoi,
kena postpond prgrm
huh..hr ni aku byk btl mengeluh,
mjamah nasi pun tidak,
xd selera nk bsantap..
tense2 bcoz unwanted situation nih..

Wednesday, August 12, 2009

AFTERLIFE_Avenged Sevenfold

Like walking into a dream, so unlike what you've seen.
So unsure but it seems, 'cause we've been waiting for you.
Fallen into this place, just giving you a small taste.
Of your afterlife here so stay, you'll be back here soon anyway.
I see a distant light, but girl this can't be right.
Such a surreal place to see so how did this come to be,
Arrived too early.
And when I think of all the places I just don't belong,
I've come to grips with life and realize this is going too far.
I don't belong here, we gotta move on dear, escape from this afterlife.
'Cause this time I'm right to move on and on, far away from here.
A place of hope and no pain, perfect skies with no rain.
Can leave this place but refrain, 'cause we've been waiting for you.
Fallen into this place, just giving you a small taste.
Of your afterlife here so stay, you'll be back here soon anyway.
This peace on earth's not right (with my back against the wall).
No pain or sign of time (I'm much too young to fall).
So out of place don't wanna stay,
I feel wrong and that's my sign.
I've made up my mind.
Give me your hand but realize I just wanna say goodbye.
Please understand I have to leave and carry on my own life.
I don't belong here, I gotta move on dear escape from this afterlife.
'Cause this time I'm right to move on and on, far away from here.
Got nothing against you and surely I'll miss you.
This place full of peace and light, and I'd hoped you might,
Take me back inside, when the time is right.
Loved ones back home all crying 'cause they're already missing me.
I pray by the grace of God that there's somebody listening.
Give me a chance to be that person I wanna be.
(I am unbroken, I'm choking on this ecstasy.)
Oh Lord I'll try so hard but you gotta let go of me
(Unbreak me, unchain me, I need another chance to live.)[Screaming and maniacal laughter]
I don't belong here, I gotta move on dear escape from this afterlife.
'Cause this time I'm right to move on and on, far away from here.
Got nothing against you and surely I'll miss you.
This place full of peace and light, and I'd hoped you might,
Take me back inside when the time is right.

Lirik Lagu Yang Aku Suka Yang Amat

SEIZE THE DAY_Avenged Sevenfold

Seize the day, or die regretting the time you lostIt’s empty,
and cold without you here, too many people to Ache over,
I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I’m too young to worry
These streets we travel on will undergo our same lost past
I found you here, now please just stay for a while
I can move on with you aroundI hand you my mortal life, but will it be forever?I’d do anything for a smile, holding you ’til our time is doneWe both know the day will come,
but I don’t want to leave you
I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I’m too young to worry (a melody, a memory, or just one Picture)
Seize the day, or die regretting the time you lostIt’s empty,
and cold without you here, too many people to Ache over
Newborn life replacing all of us, changing this fable we live In
No longer needed here so where do we go?Will you take a journey tonight, follow me past the walls of Death?But girl, what if there is no eternal life?
I see my vision burn, I feel my memories fade with time
But I’m too young to worry (a melody, a memory, or just one Picture)
Seize the day, or die regretting the time you lostIt’s empty, and cold without you here,
too many people to Ache over
Trials in life, questions of us existing here,
don’t wanna Die alone without you here,Please tell me what we have is real
So, what if I never hold you, yeah, or kiss your lips again?Whoah, so I never want to leave you,
and the memories of Us to see
I beg don’t leave me
Seize the day, or die regretting the time you lostIt’s empty,
and cold without you here, too many people to Ache over
Trials in life, questions of us existing here, don’t wanna
Die alone without you here
Please tell me what we have is real
Silence you lost me, no chance for one more day
I stand here dreaming alone
Falling away from me, no chance to get back home [x2]

DEAR GOD_Avenged Sevenfold

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love
Purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can’t help but wish that I was there
Back where I’d love to be, oh yeah
Dear God the only thing I ask of you Is to hold her when I’m not around
When I’m much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I’d stayed‘
Cause I’m lonely and I’m tiredI’m missing you again, oh noOnce again
There’s nothing here for me on this barren road
There’s no one here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can’t help but think of the times
I’ve had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah
Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I’m not around,
When I’m much too far away
We all need that person who can be true to youI left her when I found her
And now I wish I’d stayed‘Cause I’m lonely and I’m tired
I’m missing you again oh noOnce again
Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish waysAnd how I miss someone to hold
When hope begins to fade…
A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love Hope is hard to find
Dear God the only thing I ask of you isTo hold her when I’m not around,
When I’m much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I’d stayed
‘Cause I’m lonely and I’m tired
I’m missing you again oh no
Once again

WARMNESS ON THE SOUL

Your hazel green tint eyes watching every move
I make.And that feeling of doubt, it's erased.
I'll never feel alone again with you by my side.
You're the one, and in you I confide.
And we have gone through good and bad times.
But your unconditional love was always on my mind.
You've been there from the start for me.
And your loves always been true as can be.
I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.
And we have gone through good and bad times.
But your unconditional love was always on my mind.
You've been there from the start for me.
And your loves always been true as can be.
I give my heart to you.I give my heart,
cause nothing can compare in this world to you.
I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

My Fav Vid

Seize The Day_Avenged Sevenfold
video


Aktiviti Lasak Yang Saya Suka

Monitor students activities, agak memenatkan, but enjoyable.


Team Building (2009)



Ngan en david..muka lega bile slmt smpi kepuncak. best yg amat..
serius je muka aku mdaki..si david dok buat walking stick kat aku, memandangkan lagi myusahkan aku mdaki, aku campak ntah kemana ntah kayu..xpe aku slmt tibe ke puncak

Sesi Bergambar ngan anak-anak murid



GUNUNG BELUMUT (2008)



Selepas lama x mdaki, pancit la gak..huhu.. time ni kaki cramp coz sejuk sgt. tp xpe, aku tetap smpi ke puncak..kehkeh..sape kata org gemuk mcm aku xleh mdaki..eat ur word back



Posing atas boat house..Panas2 terik tu..sempat gak



Mbuat lawatan ke rumah Orang Asli..Bile tgk wajah anak2 ni, hati aku bfikir sendiri, knp negara kite yg da cukup mbangun ni, masih xde pbelaan keatas org2 ni..kite slalu slhkan mereka, tidak mahu menerima pbaharuan. tp pd aku, itu bukan alasan kukuh utk mgatakan itu..pihak kerajaan, fikirkanlah cara tbaik utk mbela nasib mereka..mereka penduduk asal negara ini, ada hak utk menerima pbangunan..ksenangan ksusahan perlu dikongsi bsama. bkn pada diskriminasi..





EXPEDITION TO ROYAL BELUM (2007)




ngah pasang khemah..time ni sejuk betul kat gunung berembun ni..
Da smpi puncak g.berembun..muka kepuasan..wlpun rs muka huduh yg amat, tp coz nk bgambo pnye pasal, maintain..hehe




GUNUNG BEREMBUN, CAMERON HIGHLANDS (2007)



First time, bw students naik mdaki gunung. Pengalaman yg menarik, bygkan suasana yg sejuk yg amat, tido dlm khemah, kelengkapan tido yg kurang, mmg tido pakai baju blapis2, smbil berpelokan ngn Leha. Hehe...Tp mmg best..






































workstation aku time mula2 masuk, tak byk barang lg, skg ya ampun, mcm hutan belantara dah..kihkih

Hari pertama bkeje kat MUCH

Mukaku yg fresh, almaklum, time ni workstation aku masih kosong, org pun x rmi lagi, coz ni tmpt baru tuk lecturer. dgn semangat yg sungguh bkobar2. aku stat bkeje ngn view sume fail, buat nota, n mcm2 keje yg aku buat. Ye ar, time tu, cuma ada kak syila, kak suhani, wani beb..ha lupa naveen n dr ambu..sume msing2 busy ngn adaptation. spt biasa, aku org yg paling suke buat hal sendiri..time org sibuk bsembang, aku mgadap laptop, n mrangka pelbagai rancangan dlm kepala, bgmana nk bhadapan dgn students. hehe..sume org ada stage fright kan..aku pun ada...

Me and Linda

Me and Norlida Alina
me and my gud friend Bachelor Degree of Office Systems Mgmt (Hons) year 2006. pas study 2thn kat UiTM shah alam, alhamdulillah, tuhan berkati doa kami. dengan jayanya tamat belaja.



Old skool

Mcm budak nakal je, lengan baju blipat, tudung x lipat, jam tgn Gshock pmberian abg ijam, dengan muka awk yg nakal tu..huhu..sapa tau, aku ble jd lecturer hari ini..bersama my good friend, Nurhuda Hanum..my deary friend..

My diploma graduation. Diploma in Office Management (2000-2004), UiTM Shah Alam.Bangga yg amat time tu. Hehe..Ye ar, mula2 amik time tadika, then time spm, yg ni kat university. Kalo bole nk bgtau satu kampung tmsk kg sebelah, yg aku da tamat blaja. Haha...best moment..My 6 siblings sume bkumpul..

Continuing...

Ni gambo aku time form 5. Ala2 graduation day mcm kat University tu. Huhu..Pas trial SPM, skool buat selection on students, sape yg layak tu join graduation ni. Cuak gak aku, ye ar, wlpn aku cls first 5A1 kat SMK Perimbun tu, x smestinya aku layak pi graduation. Hr yg paling bprestij bg kami. Coz, bangga yg amat. Hehe..Alhamdulillah, berkat usaha aku, dpt 1st Grade utk SPM ni. yg best, time nk amik result, kena amik kat pengetua, mau x kecut perut. ingt kenapa, rupenye, sapa yg pangkat 1, kena jmp pengetua tuk dpt ucapan tahniah. hehe...x sia2 aku tukar sekolah dr SM Bukit Merchu Kuala Kangsar, tindakan nekad aku, mbuahkan hasil. Amin...

Fitness Tip of the Day

Followers

About Me

My photo
Some people says, im too complicated, but to me, only me, know myself better..